Βιογραφικό

Δανάη Πολίτη

Ψυχολόγος. Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια.
Mέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.

Αρχικά, φοίτησα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου το 2009, στο τμήμα της Κοινωνιολογίας. Εξειδικεύτηκα στην Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων.

Παράλληλα, ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της ‘Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού προσανατολισμού’, στο Ευρωπαικό Πανεπιστήμιο της Κύπρου αλλά και τις σπουδές μου στο τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Σπουδών.

Έχω συμμετάσχει στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εκπαιδευτών-Συντονιστών Σχολών Γονέων αλλά και στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Συντονιστών Ομάδων Εφήβων, του πανελληνίου συνδέσμου Ομάδων Σχολών Γονέων της Μαρίας Χουρδάκη, καθώς και το ετήσιο μετεκπαιδευτικό σεμινάριο “κλινικής Ψυχοπαθολογίας” Παναγιώτης Ουλής, που διοργανώνεται από την Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ, Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακριβείας «ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ» (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.) & Προαγωγή της Γνώσης στις Ψυχικές Διαταραχές.

Παράλληλα, έχω παρακολουθήσει και άλλα προγράμματα μικρότερης διάρκειας όπως το Εκπαιδευτικό Επιστημονικό Πρόγραμμα «Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων» στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, όπως και το πρόγραμμα ‘Ευαισθητοποίησης στην Γνωσιακή- Συμπεριφορική θεραπεία, από την ελληνική εταιρεία έρευνας της Συμπεριφοράς (κλάδος Ηπείρου), καθώς και έναν μεγάλο αριθμό συνεδρίων, ομάδων εργασιών, ομιλιών και ημερίδων.

Επίσης, έχω παρακολουθήσει μία σειρά από επιμορφωτικά σεμινάρια στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών πάνω στις Κρίσεις Πανικού: Θεωρητικό Πλαίσιο και Πρακτική Διαχείριση, στη Διαχείριση του Στρες και την Υγεία, καθώς και στην Ιατρική Ψυχολογία, αλλά και το επιμορφωτικό πρόγραμμα του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Σπουδών, πάνω στη Θετική Ψυχολογία.

Τέλος, έχω ολοκληρώσει την εκπαίδευση χορήγησης και ερμηνείας του Πολυδιάστατου Ερωτηματολόγιου Προσωπικότητας της Μινεσότα-2 (Minnesota Multiphasic Personality Inventory®-2) (MMPI-2) για την αξιολόγηση της ενήλικης ψυχοπαθολογίας.

Έχω εργασθεί εθελοντικά στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Νέας Σμύρνης  αλλά και στο Κέντρο Ημέρας (Follow up) που ανήκει στην εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας. Η πρακτική μου άσκηση πραγματοποιήθηκε στο ΓΝΝΘΑ ‘Σωτηρία’, στην Ψυχιατρική Κλινική.

Στόχος μου είναι η διαρκής ενημέρωση και εκπαίδευση πάνω στον τομέα της Ψυχολογίας και ειδικότερα πάνω στην Κλινική Ψυχολογία πάντα με γνησιότητα, ενσυναίσθηση, κατανόηση αλλά και με άνευ όρων σεβασμό στο άτομο και τις ανάγκες του.

Have a question?